اشنایی با مرغ عشق

ساخت وبلاگ
طول کل بدن....................................16 تا 18 سانتی متر

طول دم :....................................8 تا 10 سانتی متر

 

وزن بدن:..............................................30 تا 40 گرم

 

طول عمر:..........................................8تا 14 سال

 

بلوغ جنسی:............................3 یا 4 ماهگی تا2سال

 

تعداد تخم در هر دوره تخمگذاری:.............3 تا 5 تخم

 

فواصل تخم گذاری:.هر تخم به فاصله دو  یا یک روز از تخم قبلی

 

زمان شروع خوابیدن روی تخم ها:بلافاصله پس از

 

گذاشتن اولین تخم

طول مدت خوابیدن روی تخم ها:........... 20تا18 روز

 

دوره جوجگی:.......................................28 تا 32 رو

 

مرغ عشق های استرالیایی گروهی از طوطی های

 

متعلق به زیر خانواده پسیتاسین یعنی هفتمین زیر

 

خانواده طوطی ها هستند.آنها تنها گونه موجود در جنس

 

خود هستند و جنس آنها متعلق به قبیله پلاتیسرسینی

 

Platycercini یعنی روزلاس و آلیز rosellas and allies

است و هیچ  زیر گونه ای ندارند.

نام لاتین مرغ عشق ملوپسیتاکوس آندولاتوس

Melopsittacus undelatus است.اولین قسمت این نام

 

لاتین از کلمه ای یونانی به معنی آوازخوان می آید و

 

قسمت دوم از کلمه لاتین unda به معنی موج می آید و

 

اشاره دارد به پرنده ای با علایم رنگی مواج

 

undulating makings . در زبان انگلیسی این پرنده

budgies  نامیده می شود که خلاصه ی Budgerigar  است

 
 
 
 
 
 

تکثیر عروس هلندی:ghoghnoos0172

تکثیر عروس ها در ایران خوشبختانه با موفقیت همراه بوده و رنگ های مختلفی از این پرنده تکثیر یافته است. اما به دلیل جفت گیری های نامناسب و سایر عوامل بعضی از انها عقیم هستند و توانایی تکثیر را نخواهند داشت. یعنی تخم ها به جوجه تبدیل نخواهد شد. در صورتی که جفت جوان و سالم تهیه کنید شانس تکثیر پرنده به بالاترین حد خود میرسد زیرا در صورتی که تخم ها به جوجه تبدیل شود، عروس هلندی ها والدین خوبی بوده و مراحل تکثیر را از ابتدا تا انتها به خوبی انجام میدهند.

برای تکثیر پرنده به وسایل گرانقیمتی نیاز نیست و تنها فراهم کردن شرایط و وسایل تکثیر که در زیر اشاره میشود کافی است.

۱)تهیه عروس هلندی های جوان و جفت خورده: بهتر است عروس هلندی های خریداری شده جوان باشند و همچنین مدتی از جفت گیری انها گذشته باشد. مزیت تهیه جفت عروس هلندی این است که شما مرجله اولیه تکثیر را پشت سر میگذارید. به دلیل اینکه جفت کردن دو پرنده ان هم به انتخاب شما کمی مشکل است و شاید پرنده ها همدیگر را نپسندند یا مدتی زیادی طول بکشد تا با هم جفت بخورند. بهتر است از پرنده فروش جفت مطمئنی را درخواست کنید. بهترین عروس ها انهایی هستند که قبلا امتحان خود را پس داده باشند که قیمت نسبتا بالایی دارند. توصیه بنده این است که با رنگ خاکستری شروع کنید تا احتمال عقیم بودن انها به کمترین حد خود برسد.

۲)تغذیه مناسب برای اماده ساختن عروس ها جهت تکثیر:باید عروس ها را برای تکثیر موفقیت امیز تقویت کرد استفاده از دان تقویتی و غذای نرم در این زمان بسیار مسمر ثمر میباشد.

تهیه دان نرم یا غذای مکمل حیوانی و چند نکته: تخم مرغ شناخته شد ترین غذای نرم و مکمل محسوب میشود برای همین میتوان سفیده تخم مرغ اب پز را با مقدار کمی زرده به همراه بادام و هویج رنده کرد و در اختیار پرنده قرار داد. اکثر عروس ها از هویج استقبال میکنند ولی ممکن است بعضی از انها هویج را دوست نداشته باشند که باید از ghoghnoos0172مخلوط تخم مرغ حذف گردد. .
دان ساده و معمولی پرنده نباید قطع شود و به روال عادی باید تغذیه شود و تنها باید غذای نرم به رژیم روزانه پرنده اضافه گردد.
دانه های تکمیلی که میتوان در اختیار پرنده قرار داد همان مخلوط هفت تخم است که احتمالا در رژیم عادی پرنده نیز استفاده میکنید ولی در صورتی که استفاده نمیکنید حتما در این زمان در اختیار پرنده قرار دهید. بادام رنده شده یا خورد شده هم میتواند غذای تکمیلی پرنده را تکمیل تر کند. تخمه افتابگردان هم که به حتم تا به حال به پرنده میدادید و نباید ان را قطع کرد.

استفاده از جوانه دانه ها و سبزیجات در این زمان اجباری است.

استفاده از کف دریا(سپیا) در این زمان توصیه میشود.

بهتر است غذای نرم را در رژیم عادی پرنده به مقدار کم و مثلا هفته ای یک بار قرار دهید و به محض دیدن علائم جفتگیری و اماده بودن، تغذیه با غذای نرم را به طور روزانه شروع کنید

۳)فراهم کردن شرایط و وسایل تکثیر: این قسمت مهمترین و حیاتی ترین قسمت محسوب میشود به این معنی که فراهم اوردن شرایط مطلوب مساوی است با تکثیر موفقیت امیز و در غیر اینصورت چیزی جز عدم موفقیت و نا امیدی نصیبتان نخواهد شد

قفس پرنده: از بزرگترین قفسی که دارید یا میتوانید تهیه کنید استفاده کنید شاید ازادی پرنده و یکی از رموز موفقیت باشد. البته عروس هلندی ها را میتوانید در قفسی با ابعاد ۱۰۰*۶۰*۵۰ هم تکثیر کرد.

لانه تکثیر: مهمترین قسمت تکثیر است بعضی عروس ها روی فضای باز هم تخمگذاری میکنند ولی اکثریت به محلی سرپوشیده نیازمندند. متاسفانه لانه های موجود در بازار مناسب تکثیر مرغ عشق هستند تا عروس ها بنابراین یا باید لانه را خودمان بسازیم یا لانه مناسب تهیه کنیم. لانه  تکثیر مناسب حداقل طولی عروس برابر ۲۵ سانتیمتر و ارتفاعی برابر ۱۵ سانتیمتردارد که باید در کف محلی تو رفته برای جلوگیری از لیز خوردن تخم ها داشته باشد، میتواند چوبی باشد بعضی از عروس ها از چوب،الیاف و پوشال استقبال میکنند ،در حالی که بعضی دیگر به چیز دیگری نیاز ندارند و ترجیع میدهند در سطح صاف کوزه تخم گذاری کنند. بهتر است پوشال را نیز به همراه کوزه  تکثیر در اختیار عروس ها قرار دهید زیرا در صورت عدم علاقه انها را بیرون میریزند یا در صورتی که مورد توجهشان باشد از ان استفاده میکنند

بعد از تهیه کوزه تکثیر و قفس مناسب بهتر است کوزه تکثیر را در محلی مناسب در داخل قفس یا خارج از قفس نصب کنید وهمچنین قفس پرنده را در محلی ارام که نور روز ان محل را روشن و تاریکی شب ان محل را تاریک کند قرار دهید

مرحله اخر جفتگیری و تولید مثل: با وجود اینکه عروس هلندی ها با یکدیگر جفت هستند ولی جفتگیری زمان تکثیرچیز دیگریست و ممکن است مدتها به طول انجامد تا پرنده شروع به تولید مثل و تکثیر کند ولی اکثرا انها با شرایط مناسب ،در فصل بهارخود را اماده تکثیر میکنند. مراحل کار به این صورت است که شما عروس هلندی های اماده را از همان ابتدا در قفس مناسب به همراه کوزه تکثیر قرار میدهید بعد از مدتی متوجه خواهید شد که انها مرتبا در کوزه رفت و امد دارند و حتی ممکن است ماده داخل قوطی بماند. کم کم عمل جفتگیری و لقاح انجام شده و عروس ماده تخم گذاری میکند، نرها و ماده ها هر دو روی تخم میخوابند شاید صبح ها وظیفه خوابیدن روی تخم ها به عهده نر و طول شب به عهده ماده باشد یا هر دو کنار هم در قوطی تکثیر روی تخم ها بخوابند. بالاخره پس از گذشت ۱۹ تا ۲۲ روز جوجه ها سر از تخم بیرون اورده و والدین بخوبی از انها مراقبت میکنند

نکته های بسیار مهم:
۱)تغذیه دان تقویتی و نرم را تا شروع شدن تخم گذاری ادامه دهید و بعد از اولین تخم گذاری دان تقویتی را قطع کنید و در اولین روز تولد نوزادان تغذیه با دان تقویتی را مجددا شروع کنید.

۲)در روزهای ۱۸ الی ۲۲ روز پس از تخم گذاری حوله خیسی را به قفس پرنده اویزان کنید یا لااقل کاسه ابی در قفس قرار دهید رطوبت هوا در تسهیل بیرون امدن جوجه ها کمک خواهد کرد.

۳)فصل تکثیر عروس ها در بهار و تابستان است بهتر است در این زمان مبادرت به تکثیر کنید. البته انها هر موقع صلاح ببینند تولید مثل میکنند و ممکن است بعد از خرید ۱ سال طول بکشد تا شروع به تکثیر کنند.

۴)بهتر است بعد از خرید عروس ها تا چند ماه به انها اجازه دهید تا با محیط اشنا شوند و یکدفعه به فکر تکثیر نیفتید

۵)دان تقویتی را در رژیم معمول پرنده به صورت کم و هفته ای قرار دهید و در زمان تکثیر با دیدن علائم جفتگیری برای تکثیر غذای تقویتی را روزانه در اختیار عروس ها قرار دهید

 

 

عروس هلندی:
عروس هلندی (نام علمی:Nymphicus hollandicus) از خانوادهٔ طوطی‌های کاکل سفید و کوچکترین عضو این خانواده از نظر جثه دراسترالیا می باشد.  این پرندگان به عنوان حیوانات خانگی محبوبیت زیادی در سطح جهانی دارند و تکثیر آن‌ها نیز به نسبت آسان می‌باشد. این پرندگان پس ازمرغ عشق محبوب‌ترین پرندگان زینتی محسوب می‌شوند.
در قبل این پرنده را به عنوان عضوی از خانوادهٔطوطی هامی‌دانستند اما مطالعات مولکولی اخیر این پرنده را متعلق به خانوادهٔ طوطی‌های کاکل سفید می‌داند. عروس‌ها بومی منطقه‌ای دورافتاده در درون استرالیا هستند که مناطق مورد علاقه انها زمین‌هایی پوشیده شده با علف و بوته درختان کوتاه است.
در زبان انگلیسی این پرنده را کوکاتیل Cockatiel می‌نامند و در اغلب زبان‌های رایج دنیا به همین نام شناخته می‌شود. نام این پرنده در زبان فرانسوی Callopsitte و در زبان آلمانی Nymphensittich و در زبان عربی «الکوکاتیل» است. در زبان فارسی به این پرنده «طوطی کاکل دار» و «عروس هلندی» می‌گویند و نام «عروس هلندی» در بین پرنده فروشان و پرورش دهندگان آن به شدت رایج و متداول است. نام «عروس هلندی» در حقیقت ترجمه نام علمی و لاتینی این پرنده می‌باشد.
انواع:
-عروس هلندی مرواریدی
-عروس لوتینو
-عروس خاکستری
عروس  گلباقالی 
عروس ابلغ 
عروس بدون لب
و..........
طول عمر:
عروس‌ها طول عمری بین ۱۵ تا ۲۰ سال دارند. هرچند که برخی طول عمر ان‌ها را بین ۱۰ تا ۱۵ سال می‌دانند. گزارش‌های حاکی مبنی از عمر کردن این پرنده حتی تا ۳۶ سال نیر موجود است. رژیم غذایی و فعالیت بدنی از اساسی‌ترین فاکتورهای طول عمر یک عروس می‌باشد
 
مرغ عشق

مرغ عشق حیوانی اجتماعی است و توانایی های بالایی دارد.این پرنده در رنگهای سبز،آبی،سفید،زردوبنفش ورنگ های نام برده شده در مطالب قبلی و مخلوطی از این رنگها در بازار عرضه می شود. این حیوان توانایی تقلید صدا را هم داراست و میتوان تا حدودی به اوصحبت کردن را هم آموخت.اعمال و حرکات عاشقانه ی جفت ها، وابستگی آنها به هم ،توانایی دست آموز کردن پرنده ، آواز این حیوان، اجتماعی بودن آنها و… باعث جذب طرفداران زیادی برای این پرنده شده است.

مرغ عشق اهلی حیوانی است خجالتی، لیکن اگر از هنگام تولد با انسان خو بگیرد می تواند دست آموز شده و حتی مانند اکثر انواع طوطی ها تا حدودی سخن گوید.

مرغ عشق اهلی، اندکی از همنوعان وحشی خود بزرگ‌تر است. طول بدن این پرنده بین ۱۶ تا ۲۰ سانتیمتر می باشد. عمر انواع وحشی آن ۱۰ تا ۱۴ سال و عمر نوع اهلی آن اغلب کمتر از ۵ سال است. البته در میان مرغ عشقهای اهلی گاه عمر ۱۱ ساله نیز مشاهده شده است.
رنگ طبیعی این حیوان سبز چمنی میباشد انتهای پشت ٬سینه و شکم سبز میباشد.پشت سر ٬بالای شانه و روی بالها زرد همراه با خطهای سیاهی به صورت موجی می باشد. دو پر بزرگ از میان دمش بیرون آمده که آبی تیره اند.پرهای دم سبز بوده و دارای نوار زردی میباشد.صورت مرغ عشق تا گلو زرد روشن است و در انتهای صورتش لکه های بنفشی که ریش نامیده میشود وجود دارد.پلکها بسیار نازک هستند و از سمت پایین به بالا جمع میشوند.نوکش مانند طوطی سانان است و نوک پایینی کوچکتر از بالایی می باشد.
این گونه از پرندگان کوچک که از لحاظ طبقه بندی توسط برخی زیست شناسان در رده زیباترین طوطی های کوچک قرار می گیریند، از سرزمینهای آفریقایی به سایر نقاط جهان آورده شده اند. آنها بسیار کنجکاو، پر انرژی و البته دلربا هستند. اگر دقت کرده باشید متوجه شدید که اغلب اوقات رنگ آنها معمولا” همانند قسمتی از طیف رنگین کمان می باشد.
در طبیعت‌ به‌ کمک‌ منقارقوی‌ و شکل‌ انگشتان‌ پاهایش‌، دو انگشت‌ رو به‌ جلو و دو تا رو به‌ عقب‌ به‌ راحتی‌ از شاخه‌ها بالا می‌رود. مرغ‌ عشق‌ حدودا در ۳ ماهگی‌ بالغ‌ می‌شود. برجستگی‌ روی‌ قاعده‌ منقار در غالب‌ پرندگان‌ نر بالغ‌ آبی‌ روشن‌ یا بنفش‌و در ماده‌ بالغ‌ قهوه‌ای‌ است‌. البته‌ این‌ رنگ‌ در نابالغین‌ کاملا مشخص‌ نیست‌ ضمن‌ اینکه‌ هنگام‌ بیماری‌ یا پیری‌ رنگ‌بتدریج‌ کم‌ می‌شود.
مرغ‌ عشق‌ ماده‌ در هر نوبت‌ به‌ طور متوسط ۴-۶ تخم‌ می‌گذارد. جوجه‌ها 20-۱۸ روز بعد از تخم‌ بیرون‌ آمده‌ و۲۴-۲۸ روز در لانه‌ می‌مانند. در طول‌ این‌ مدت‌ جوجه‌ها به‌ شدت‌ وابسته‌ به‌ مادر هست
 

 
 
 
www.ghoghnoos0172.blogfa.com
 

مرجع مرغ عشق ...
ما را در سایت مرجع مرغ عشق دنبال می کنید

برچسب : آشنایی با مرغ عشق, نویسنده : eghoghnoos01729 بازدید : 164 تاريخ : دوشنبه 26 مهر 1395 ساعت: 8:25